DIY: Gör vänskapsarmband

DIY: Gör dina egna unika vänskapsarmband!

Vänskapsarmband är inte bara vackra accessoarer, de är också en symbol för gemenskap och vänskap. Att skapa dina egna unika vänskapsarmband är ett roligt och kreativt projekt som du kan göra ensam eller tillsammans med dina vänner. Här är en enkel guide för att komma igång med att skapa dina egna unika armband!

Material som du behöver

För att göra dina egna vänskapsarmband behöver du några grundläggande material:

 • Broderigarn i olika färger
 • Sax
 • Tejp eller säkerhetsnål
 • Pärlor och berlocker (valfritt)

1. Välj dina färger

Det första steget är att välja vilka färger du vill använda. Tänk på att använda färger som du och dina vänner älskar, eller färger som symboliserar något speciellt för er. Du kan använda två eller fler färger beroende på hur komplicerat du vill att armbandet ska vara.

2. Mät och klipp

Mät och klipp trådarna till rätt längd. En bra tumregel är att klippa trådarna cirka 60-70 cm långa. Om du planerar att använda många trådar, kan du korta ner längden lite.

3. Fäst trådarna

Samla alla trådar och knyt en knut i ena änden. Lämna några centimeter extra tråd ovanför knuten. Fäst knuten på en bordsyta med tejp eller använd en säkerhetsnål för att fästa den på en kudde eller byxbenet för stabilitet.

4. Grundläggande flätning

Det enklaste sättet att börja är med en vanlig fläta. Dela upp trådarna i tre lika delar och fläta dem som du skulle göra med hår. Om du vill göra mer komplicerade mönster kan du söka upp olika tekniker som Chevron, diagonal eller diamantmönster på nätet. Här är en kort beskrivning av Chevron-mönstret:

 1. Dela trådarna i två lika delar.
 2. Ta yttersta tråden på vänster sida och knyt den över och under nästa tråd till höger, dra knuten uppåt. Fortsätt med nästa tråd tills du når mitten.
 3. Gör samma sak på höger sida, men knyt trådarna över och under till vänster.
 4. När du når mitten, knyt de två mittersta trådarna ihop. Fortsätt tills armbandet är i önskad längd.

5. Lägg till pärlor och berlocker

För att göra armbandet ännu mer personligt, kan du lägga till pärlor och berlocker. Trä dem på trådarna under flätningens gång, eller använd dem som mellanled mellan knutarna. Detta ger en extra dimension till ditt armband och gör det unikt.

6. Avsluta armbandet

När armbandet har nått önskad längd, gör en knut för att säkra det. Lämna lite extra tråd så att du kan knyta armbandet runt handleden. Du kan också lägga till en justerbar knut eller ett lås om du föredrar det.

7. Ge bort dina skapelser

När du har gjort dina unika vänskapsarmband, är det dags att ge dem till dina vänner! Du kan även göra matchande armband för att visa er vänskap på ett kreativt sätt. Glöm inte att lägga till en liten lapp eller ett meddelande om vad armbandet betyder för dig.

Tips för att lyckas:

 • Arbeta i en lugn och ren miljö för att undvika att trådarna trasslar sig.
 • Håll spänningen jämn när du knyter för att få ett jämnt och snyggt resultat.
 • Experimentera med olika tekniker och mönster för att hitta din egen stil.

Att göra egna vänskapsarmband är inte bara en rolig och kreativ aktivitet, det är också ett fantastiskt sätt att visa uppskattning för dina vänner. Så plocka fram materialet och börja skapa dina egna unika armband redan idag!

10%

rabatt, speciellt för dig

Registrera dig för att få din exklusiva rabatt och håll dig uppdaterad om våra senaste produkter och erbjudanden!

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.